Voor hardheidsmetingen van o.a. metaal, harde kunststoffen en glasvezelversterkte materialen.

LEEB, Rockwell, Brinell, Barcol, Webster en UCI hardheidsmeters.

Harheidsmeters - NDT Benelux - NewSonic SonoDur 3 hardheidsmeter

Bij LEEB hardheidsmeters wordt een geharde kogel afgestoten op het materiaal, de snelheid van de kogel bij het afstoten en het weerkaatsen wordt 1 mm boven het oppervlakte gemeten. De hoek waaronder wordt gemeten, moet ingegeven worden in de meter, tenzij dit automatisch door de meter bepaald wordt. Bij het gebruik van  Leeb hardheidsmeters moet het te testen materiaal voldoende massa of stijfheid hebben en absoluut geen eigen trilling hebben bij het meten. Vanuit de Leeb waarde die de meter aangeeft, kan via tabellen van materialen en conversie grootheden, de waarde in Rockwell B en C, Vickers, Brinell en Shore worden berekend. Wij bieden digitale Leeb meters aan van SADT, zoals de SADT 1600, 1800 en 1800B, 2000 en 3000.

Draagbare en stationaire Rockwell en Brinell met stationaire testkracht volgens het originele principe van Rockwell en Brinell hardheidsmeters. De ITH serie is zeer betrouwbaar en meet de absolute hardheid waarden met een hoge nauwkeurigheid. Het grote voordeel bij deze meters is dat materiaaltrilling zoals bij de elektronische hardheidsmeters hier  geen rol speelt en deze meters zijn dus ook  geschikt voor het meten van de hardheid van kleine componenten en dunnere platen.

De Webster hardheidsmeters zijn bij uitstek geschikt voor snelle productiecontrole van zachtere metalen zoals aluminium, koperlegeringen en zacht staal. De meterschaal heeft een verdeling van 20  voor een nauwkeurigheid binnen 5%. Er zijn tabellen voor conversie naar andere hardheidsschalen. We bieden het complete assortiment van Webster hardheidsmeters.

Shore hardheids-durometers worden gebruikt voor het bepalen van de hardheid van kunststoffen en rubber. We bieden de digitale DeFelsko Shore Hardness Durometer en de Shore D digitale hardheidsmeter-durometer aan.

Hardheidsmeter -NDT Benelux - Hartip1800B

De Barcoltester is een hardheidsmeter om éénzijdig hardheid te meten van zachtere metalen en harde kunststoffen. De DeFelsko PosiTector BHI is een digitale Barcoltester. Barcol 934-1, Barcol 935 en Barcol 936 zijn analoge testers. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, op elke locatie en hebben een hogere gevoeligheid dan Webster hardheidsmeters. Daarnaast is het meetgebied heel breed, en testen is al mogelijk op een werkstuk met een dikte meer dan 0.8 mm. Ondersteuning is niet vereist en de conversie is eenvoudig naar HB, HR, HV en HW door de conversietabel. De identer is van hoge kwaliteit met een zeer hoge hardheid, lange levensduur en goede uitwisselbaarheid.

Tot slot zijn er de UCI hardheidsmeters, het SonoDur hardheid test systeem van NewSonic bestaat uit een handheld computer PDA, met een Android mobile besturing systeem en een UCI meet probe vebonden d.m.v. een kabel.

Voor alle hardheidsmeters geven we u graag advies, een vrijblijvende demonstratie doen we graag.